Phaidon
 
Babooka

Leids Lekkers
 
 
 
Babooka
René Redzepi over ondernemen en koken op wereldniveau.
Op donderdag 7 november vertelt René Redzepi in de Aalmarktzaal in Leiden uitgebreid over de totstandkoming van zijn nieuwe boek A work in Progress en alle ins and outs van zijn succesvolle restaurant NOMA. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De avond is de officiële opening van de Leidse Restaurantweek en wordt georganiseerd door de recent geopende boekwinkel BABOOKA BOOKSTORE in samenwerking met uitgeverij Phaidon. Culinair journalist Mac van Dinther (de Volkskrant) zal de introductie van Redzepi verzorgen waarbij hij ingaat op de opkomst van Nordic Cuisine en zijn eigen bezoek aan NOMA. De avond wordt opgeluisterd met een borrel, begeleid door diverse culinaire hapjes van Leidse restaurateurs. Alle gasten ontvangen een exemplaar van Redzepi's nieuwe boek A Work in Progress dat gesigneerd wordt na afloop van het optreden.

Programma 7 november:
19:30 - 20:00 - ontvangst (inclusief welkomstdrankje)
20:00 - 20:15 - introductie door Mac van Dinther (
de Volkskrant)
20:15 - 21:15 - LIVE Topchef René Redzepi *
21:15 - 22:15 - signeersessie en borrel met diverse culinaire gerechtjes van Leidse toprestaurants

* Op deze avond ontvangt u een gesigneerd exemplaar van het nieuwe boek van René Redzepi: A work in Progress.

Toegangskaarten kosten € 100,- per stuk, inclusief een gesigneerd exemplaar van zijn nieuwe boek (t.w.v. € 49,99). Kaarten zonder boek zijn ook verkrijgbaar. Deze kosten € 60,- per stuk. Kaarten zijn beperkt beschikbaar. Een deel van de opbrengst zal worden gedoneerd aan het goede doel van de Leidse Restaurantweek: Het Willem- Alexander Kinderfonds.
 
 
Locatie
 
 
 
Het nieuwe Aalmarktzaalgebouw grenst aan de achterzijde van de Stadsgehoorzaal, maar beschikt over een eigen ingang, in het voormalige woonhuis aan Aalmarkt 7, een Rijksmonument.
 
 
 
Route en parkeren
 
 
 
De Aalmarkt ligt midden in het centrum. Aan de Haagweg ligt het dichtstbijzijnde parkeerterrein, dat bovendien een gratis taxiservice aanbiedt.

Meer informatie > 
 
 
 
 
Het boek
 
 
 
NIEUW! René Redzepi:
A Work in Progress
René Redzepi hield een jaar lang een dagboek bij over het reilen en zeilen van zijn restaurant. Dit resulteerde in zijn nieuwe boek. A Work in Progress: Notes on Food, Cooking and Creativity.

Drie boeken in één. Een dagboek, een receptenboek en een fotoboekje. A Work in Progress verslaat het dagelijkse leven bij Noma. Van het ontwikkelen van nieuwe gerechten tot het succes van het restaurant.

Prijs: € 49,99 
Verkrijgbaar vanaf november bij BABOOKA Bookstore 
 
 
 
Over René Redzepi
 
 
 
René Redzepi (geb. 1978) is chef-kok van restaurant Noma in Kopenhagen, waar hij een creatieve en inventieve draai geeft aan Scandinavische gerechten, met de nadruk op regionale specialiteiten. Hij wordt algemeen erkend als een van 's werelds meest invloedrijke chef-koks en Noma heeft in 2010, 2011 en 2012 de eerste plaats in de World's 50 Best Restaurants Awards ingenomen.

Anderen over René Redzepi - A work in progress:
'The perfect package... Gorgeous recipes, candid snapshots, and a year's worth of journal entries are what you get in Rene Redzepi's latest...But that's not our favorite thing about the Noma chef's three-volume set. The package design - three monochromatic and straight-up minimalist covers, all held together by a color-coordinated rubber band - makes this title (and all of its parts) a must for any collection' Bon Appétit

‘There's no doubting [Redzepi's] genius... a profound insight into how he conceives his dishes... the [recipe] selection here contains some of Noma’s key naturalistic techniques and will therefore be of interest to many chefs cooking at a high level…a rare glimpse into one of the world’s most influential kitchens’ Restaurant

'...fascinating, gorgeously produced' Wall Street Journal Europe 
 
 
 
 
 
 
 
Grote massieve boeken, kleine bijzondere boeken. Boeken over design en architectuur. Travel, fashion en automotive. Je vindt ze niet in de gewone boekwinkels. Voor liefhebbers en verzamelaars, als relatiegeschenk of als speciaal kadootje. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Met meer dan 100 culinaire adressen is LeidsLekkers het platform voor lekker eten en drinken in Leiden en omgeving. Een platform waar gast en restaurateur samenkomen door middel van informatie, recensies, een jaarlijks terugkerende Leidse Restaurantweek en overige culinaire evenementen. 
 
 
 
 
 
 
 
Stephen Sackur presenteert een speciale editie van Hard Talk. Hij is bij Noma, het restaurant dat leidende food critici omschrijven als een van de allerbeste in de wereld. Met chef-kok René Redzepi. Hij heeft een passie voor regionale en lokale ingrediënten, maar kan hij de manier waarop we eten te veranderen? Kijkje in de keuken!
 
 
 
Gangetje 5  |  2311 ER Leiden  |  info@babooka.nl  |  info@leidslekkers.nl